Milieu en goede doel, onze bijdrage aan een betere wereld.

Onze winkel draagt sowieso bij aan een kleinere afvalberg, wij hergebruiken veel goederen en sparen daar veel grondstoffen en energie mee uit.

In onze lampen passen we energiezuinige LED lampen toe en we gebruiken vrijwel alleen verf op waterbasis.

En wat wij doen met de kleding welke over is, is echt heel mooi!

Wij verpakken de kleding in bananendozen en verschepen deze met regelmaat en in eigen beheer naar Gambia.

Als de dozen in de haven van Banjul arriveren worden ze opgehaald door Tony Yatta, (zie foto, zittend) een gehandicapte man die polio heeft gehad en daardoor zeer slecht kan lopen. Bij iedere stap moet hij zijn been met zijn handen optillen en verder neer zetten.

Wij geven hem de kans om mooie en nette kleding uit Nederland te verkopen in Gambia voor een redelijke prijs en daar iets aan te verdienen. Dit loopt inmiddels goed, zodat Tony bij zijn huis een winkeltje heeft ingericht. Vele Gambianen weten deze ‘shop’ te vinden.

Met de opbrengst kan hij de gehele compound van eten voorzien en kan hij zijn zoon naar school laten gaan want óók het schoolgeld kan ervan betaald worden.

Een fantastische win-win situatie, wij zijn van kleding af die we niet meer dragen, mensen in Gambia zijn er blij mee én een hele groep Gambianen is door deze verkoop zeker van iedere dag een maaltijd.

Als iemand van onze familie in Gambia is, wordt er altijd contact gezocht met Tony en kijken we hoe het met hem en de verkoop gaat.

Mocht je kleding hebben die misschien niet geschikt is voor de verkoop in mijn winkel, maar die je wel weg wilt doen? Ook deze kleding is van harte welkom en mag je bij mij inleveren. Wij zorgen dat ook deze kleding bij Tony in Gambia terecht komt.

kleding voor het goede doel
© Copyright - Vint-Ietz bij Tilly